Zkušenosti se společností Svět oken

Služeb společnosti Svět oken babička využila při koupi interiérových dveří. Na webu se prezentují mottem Česká firma, česká výroba, české výrobky, což není tak úplně pravda, neboť interiérové dveře dováží z Polska a na kvalitě je to opravdu znát.

Zaměření dveří

Babička má v domě 7 dveří, z čehož 6 je posuvných a 1 klasické. Zaměření dveří proběhlo s technikem přímo na místě. Žádné problémy nebo nedostatky z úst technika vysloveny nebyly.

Montáž dveří od společnosti Svět oken

Všech 7 dveří bylo namontováno za jediný den jedním technikem a montáž nebyla provedena v původním termínu.

Zhodnocení interiérových dveří

Jak již bylo napsáno výše, nejedná se o dveře české výroby, ale polské. Konkrétně dveře značky DRE a jejich kvalita je opravdu mizerná. Technik byl nemile překvapen, když jsem věděla, že DRE pochází z Polska a začal se ohánět, že jsou kvalitnější než SAPELI, z čehož babička málem dostala infarkt, protože dveře SAPELI moc dobře zná.

Nesedící zárubně

Zárubně v rozích vůbec nesedí, což je umocněno i tím, že si babička vybrala bílé dveře, u kterých jsou nedokonalosti patrnější než u jakékoliv jiné barvy.

Příšerná madla

Madla posuvných dveří jsou parodií na design a vyměnit je za jiné je téměř nemožné. Všechna dostupná madla totiž mají jiný zadní tvar, takže se nevejdou do vyfrézovaého otvoru nebo jsou menší, takže nezakryjí díry po šroubech. Řešením je tedy vytvořit větší otvor do dveří a koupit obří madla. Problém ovšem je, že nám to odborníci nedoporučují provést. Přitom stačilo babičce nabídnout jiná madla, byť příplatková. Ale to se bohužel nestalo.

Kartáčky

Kvalitní posuvné dveře mívají kartáčky ve stavebních pouzdrech, ale tyto to samozřejmě nemají.

Nemožnost úplného otevření posuvných dveří

Posuvné dveře nejdou zcela zasunout do stavebního pouzdra, což je záměr. Jelikož nemají vyfrézovaný otvor na boku sloužící k vytahování zcela zasunutých dveří z pouzdra.

Netěsnost dveří

Zárubně nemají vyfrézovaný otvor, do kterého by posuvné dveře po zavření zajely a lépe tak těsnily.

Odlepující se lišta

Na některých dveřích se odlepovala lišta, která drží skleněnou výplň.

Zanechání nečistot

Dveře technik navíc po montáži nechal znečištěné a pokapané od tmelu či jiné hmoty.

Nehledě na další nedokonalosti a absenci tichého dorazu, který babičce ani nebyl nabídnut.

Nerovnosti

Zdi, stropy i stavební pouzdra babičce zedníci zhotovili křivě. Při nerovnostech v určité odchylce se to dá správnou montáží zárubní zamaskovat, ale v tomto případě to nešlo nebo technik toho nebyl schopen. To ještě necháme posoudit odborníka. V každém případě technik za sebou nechal posuvné dveře, které se otevírají a prostě nejdou zavřít.

Mnoho zárubní se odchlipuje od zdi, všechny dveře jsou v jiné výšce, tj. pod dveřmi je jiná mezera a celkový vzhled je příšerný.

Takže nenechte se nalákat na nízkou cenu oproti konkurenci, protože to za to opravdu nestojí. Ve svém pokoji mám akční dveře z hobby marketu Hornbach za nižší cenu, ale české výroby SOLODOOR, a nedají se s těmito vůbec srovnat. Pro více informací se můžete podívat do článku Montáž interiérových dveří a zárubní.

4 Komentáře

  1. Poptal jsem zaskleni balkonu. Kalkulace obratem odeslana na 25 000, po pricohu technika odeslana nova kalkulace na 50 000. Kdyz jsem se ptal, kde se u standardniho panelaku zvysila cena 2x behem 5ti tydnu (predem jsem psal, ze jde o standardni zatepleny panelak) bylo mi odpovezeno, ze puvodni kalkulace neobsahovala polykarbonat ve spodni casti (zjevna nepravda) a montazni dily do zatepleneho panelaku (presto, ze jsem to hlasil pri uvodnim kontaktu). Doporucit absolutne nemohu.

  2. Objednáno a zaplaceno zasklení balkonu 30.9.2022. Ve smlouvě zhotovení do 12 ti týdnů…..dnes je 27.1.2023 to je 17 týdnů a stále se nic neděje, až na nedávné info že bude zasklení putovat do meziskladu a budou mne kontaktovat…se neděje nic!!!!