Zkušenosti s panem Jaroslavem Matečkou

Český stát je plný lidí, kterým slušnost, ohleduplnost a spravedlnost nic neříká. Jejich chování vybočuje z mezí zákona, přesto jsou schopní se jej držet dlouhou dobu, neboť v České republice k tomu mají skvělé podmínky. Policie je na ně krátká, jít se soudit znamená si život zkrátit a znepříjemnit na několik let. Alespoň tímto článkem bychom proto chtěli varovat před panem Jaroslavem Matečkou z Hluboček (ročník 1974) s přiděleným identifikačním číslem (IČ) 70036268.

Babička s ním byla domluvená na zednických pracích v rámci výstavby rodinného domu. Ze začátku byl příjemný, všechno fungovalo v rámci domluvy, i když dodací listy a podobné věci babičce předkládal jen velmi stěží.

Babička bohužel přistoupila na placení předem na ruku, neboť odmítal peníze posílat na účet. Později práce pořád oddaloval a zdržoval tak ostatní dodavatele od jejich práce, až nepřijel vůbec a peníze v řádech desetitisíců, které obdržel na materiál, si nechal a už se nikdy neukázal. Na výzvy nereagoval, telefon nebral.

Když babička šla na policii v místě jeho bydliště a začala vyprávět svůj příběh, pan policista bez váhání odvětil: „Jedná se o pana Matečku, viďte?“. Z tohoto je patrné, že se tato situace neustále opakuje, ale nikdo s tím asi nehodlá nic udělat.

Pan Jaroslav Matečka byl vyslýchán, samozřejmě všechno popřel a ještě babičku obvinil z toho, že si všechno vymyslela. Dejte si prosím na tohoto člověka pozor a nejlépe se mu vyhněte velkým obloukem. Nehledě na kvalitu jeho odvedené práce. Měl se držte předané projektové dokumentace, ale asi to pro něj byl jen cár papíru. Na co sáhl, to udělal špatně a nekvalitně.